Ugrás a fő tartalomra

3100 Salgótarján, Rákóczi út 60.


+3632310231

Széchenyi 2020

Élelmiszer-eladó


Az Élelmiszer eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Kreatívan, ízlésesen, mindig a legjobb minőséget biztosítva helyezi ki, a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat. Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket. Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos értékesítésének szabályait. Ismeri és a munkája során használja az élelmiszer-csomagolási eljárásokat. Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Szakszerűen kezeli a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Biztosítja az élelmiszer értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést. Ismeri a speciális táplálkozási igényt kielégítő termékeket és képes ezek szakszerű bemutatására és a vásárlóknak történő ajánlására. Felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéről. Az élelmiszer-eladó szakképesítést megszerzőknek ismerniük kell a hagyományos és a modern készletgazdálkodás, áruforgalom alapjait a leghatékonyabb működés és a versenyképesség érdekében. Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik számára fontosak az elégedett vásárlók, minőségre és precíz munkavégzésre törekednek és szeretnek kommunikálni.

Iskolai előképzettség

Alapfokú iskolai végzettség

Szakmai előképzettség

Nem szükséges

Egészségügyi alkalmassági követelmény

Szükséges

Szakmai gyakorlat

Nem szükséges


KIMIKK
Egységes közadatkereső rendszerSzakképzési hét
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum

      3100 Salgótarján, Rákóczi út 60.

    • Telefon: +3632310231

      E-mail: centrum@nmszc.hu

      OM azonosító: 203048

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001294/2015 | E/2020/000161


    2024Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum